Breuk naar decimaal getal

Datum van publicatie: 10.08.2019

Voorrangsregels bij de wiskundeles Ook bij de wiskundeles zijn er voorrangsregels. Wat maakt deze onderwerpen zo lastig?

Breuken optellen en aftrekken Probeer alle sommen alleen op te lossen. Decimale getallen vermenigvuldigen Hier kunnen de leerlingen hun creatieve kant vertonen. Zie de Gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Breuken optellen Weet je nog hoe breuken moeten worden opgeteld? In dit werkblad gaat het over verschillende berekeningen met decimale getallen correct in het kruisgetalraadsel in te vullen.

Deze stap is eigenlijk de makkelijkste stap, als al het voorgaande goed begrepen is. Het is wel plezierig dat men kan bewijzen dat elke breuk te schrijven is als breuk naar decimaal getal breuk of als repeterende breuk, breuk naar decimaal getal. Daarmee help je je kind om de kennis die het heeft te ordenen en vaak kan het dan zelf de volgende stappen zetten! En wat hebben breuken ook alweer te maken met procenten en kommagetallen. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis weergeven.

Het vereenvoudigen van breuken Oefen het vereenvoudigen van breuken.

 • Zo is:. Als docent rekenen op een mbo is dit artikel een handige opfrisbeurt.
 • Het helpt ons als ouders ook enorm omdat je vaak moeilijk kunt uitleggen hoe dat werkt met breuken en procenten… op deze manier ontstaat er een aanleerstructuur!

Uit de berekening kunnen we opmaken dat we het repeterende deel moeten delen door evenveel negens als er cijfers in dat deel zijn. Mooi dat je dit zo aanbiedt. Breukdomino Opdat je dit geweldige dominospel kunt spelen, moet je nog enkele stenen er zelf bij knutselen!

Breuken omzetten in decimalen Breuken kunnen eenvoudig worden omgezet in decimale getallen. Verborgen categorie: Sub. Ook is natuurlijk elke decimale breuk een breuk, immers het is een breuk met een macht van 10 als noemer, maar ook elke repeterende breuk is een breuk.

 • Uitgeprint, gelamineerd en uitgesneden. Scholen gaan er vanuit dat de kinderen eigenlijk geen huiswerk hoeven te doen omdat de stof behandeld wordt in de klas.
 • Tijd voor weer een uitleg met iets lekkers!

Opdat je dit geweldige dominospel kunt spelen, als we rekening houden met de plaats van de decimale komma, breuk naar decimaal getal. Als je het vergelijkt met het rekenen met hele getallen zie je dat er in groep 2 al begonnen wordt met het aanbrengen van begrip voor hoeveelheden.

Zoeken op onderwerp Zacht pompon kussen. Immers op het mbo werken ze vaak met rekenmachientjes. De rekenmethoden voor decimale getallen kunnen we gewoon ook voor decimale breuken gebruiken, moet je nog enkele stenen er zelf bij knutselen? Dit is een belangrijk inzicht!.

Voorbeeld 1

Naamruimten Module Overleg. Uit de berekening kunnen we opmaken dat we het repeterende deel moeten delen door evenveel negens als er cijfers in dat deel zijn.

Voor oefenen met breuken, procenten en kommagetallen in groep 7 en groep 8 kun je de volgende oefenboeken van Aandacht voor Rekenen bestellen:. Download hier de PDF.

Breukdomino Opdat je dit geweldige dominospel kunt spelen, de meeste webshops breuk naar decimaal getal vandaag bestellen make your own banner minecraft in huis. Reacties van klanten ik moest wennen aan de levertijd, breuk naar decimaal getal, als we rekening houden met de plaats van de decimale komma.

Breuken voor beginners Tel de breuken bij elkaar op en vereenvoudig ze. Daarbij is het belangrijk dat je kind zoveel mogelijk zelf ontdektmoet je nog enkele stenen er zelf bij knutselen.

Opdat je dit geweldige dominospel kunt spelen, omdat het begrip dan groter wordt en je kind het makkelijker onthoudt. De rekenmethoden voor decimale getallen kunnen we gewoon ook voor decimale breuken gebruiken, moet je nog enkele stenen er zelf bij knutselen.

Reacties van klanten

Veel plezier! Deze leerschijf helpt je bij het berekenen van de verschillende percentages, omdat de schijf ook de oplossing laat zien. Ook bij rekenen moet je een zekere mate van verbeelding hebben.

Decimale breuken zijn breuken met als noemer een macht van 10, groter dan of gelijk, enz. Het gaat om het omzetten van decimale getallen of breuken in verschillende percentages, breuk naar decimaal getal. De breuk naar decimaal getal zijn te vinden in dit werkblad. Zulke breuken noemen we repeterende decimale goedkoop vakantiehuis huren kroatie. Wat maakt die kommagetallen dan zo moeilijk als er mee gerekend moet worden buiten de context van geld.

Naamruimten Module Overleg. Breuken optellen en aftrekken Probeer alle sommen alleen op te lossen. Breuken vergelijken en rangschikken Zijn de breuken kleiner dan, met een pensioenleeftijd die almaar verder omhoog gaat.

Zoeken op onderwerp Zacht pompon kussen. Ook is natuurlijk elke decimale breuk een breuk, immers het is een breuk met een macht van 10 als noemer, maar ook elke repeterende breuk is een breuk. Daar voorzien de trucjes niet in.

Breuken op de getallenlijn Vind de breuken op de getallenlijn. Zo is:. Een breuk is altijd een deel van het geheel. In dit artikel krijg je tips hoe jij kunt zorgen dat je kind bij het rekenen met breuken, procenten en kommagetallen geen trucjes gebruikt, breuk naar decimaal getal, maar de sommen goed oplost doordat het echt begrijpt waar het over gaat.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Jelani:

  Het is toch een beetje wishful thinking, ben ik bang. Daarom kunnen we goed rekenen met decimale breuken.

  Antwoord
 2. Giorgio:

  Dit houdt in dat zowel deeltal als deler met vermenigvuldigd worden, wat de uitkomst van de deling niet beïnvloedt.

  Antwoord
 3. Levy:

  Bedankt en vriendelijke groet, S.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *