Hoe betrouwbaar is een morning afterpil

Datum van publicatie: 12.10.2019

De kostrijs verschilt ook, de klassieke noodpil is goedkoper dan Ella One. Hierbij wordt de baarmoederholte leeggemaakt met een stompe curette in het geval van een traditionele curettage of wordt de baarmoederinhoud weggezogen bij de zuigcurettage. Let op als je hebt gebraakt binnen twee uur na inname van de pil: dan is de werking minder goed.

Verwachte zwangerschappen zijn zwangerschappen die zouden ontstaan op de dag dat de anticonceptie mislukt in relatie tot de natuurlijke vruchtbaarheid op het moment in de cyclus ten opzichte van de eisprong.

Ik heb onbeschermd seks gehad. Je bent hier:. Let op: Gebruikt u medicijnen tegen epilepsie, tuberculose of hiv, of gebruikt u sint-janskruid? De gebruikte url is dubbel. Dit medicijn is een morning-afterpil.

Vond je deze informatie nuttig. Mijn vriendin is niet aan de pil. Wat is het verschil tussen de klassieke noodpil en Ella-One. De EllaOne tot vijf dagen erna. Na de morningafterpil kan uw volgende menstruatie op een andere dag beginnen dan u gewend bent.

Alleen bij de medicijnen die zijn geregistreerd als geneesmiddel, is de werkzaamheid onderzocht. Of over te schakelen op een ander middel of een andere methode. U kunt met uw huisarts bespreken of u het kind nu toch wilt houden of niet.

Hoe werkt de noodpil?

U heeft onbeschermde seks gehad als u seks heeft gehad en: u heeft geen voorbehoedmiddel gebruikt Ook als u regelmatig menstrueert, weet u nooit zeker wanneer de eisprong is. De meest effectieve methode is de 2x1-methode. Aangezien het niet goed mogelijk is in deze situatie eventuele infecties op het moment van inbrengen van het spiraaltje uit te sluiten, is antibioticaprofylaxe gewenst.

Hiervoor is echter geen wetenschappelijke ondersteuning. Ook de abortuspil mag alleen voorgeschreven worden door artsen verbonden aan een ziekenhuis of abortuskliniek met een vergunning op basis van de wet afbreking zwangerschap.

Maar het is niet de bedoeling dat je te vaak de noodpil moét nemen.

 • Het beste antwoord Om het in getallen te noemen.
 • Plaats reactie. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Randomised controlled trial of levonorgestrel versus the Yuzpe regimen of combined oral contraceptives for emergency contraception. De morning after pil maakt het baarmoeder slijm "harder" zodat het eitje zich niet kan nestelen in de baarmoeder. Plasproblemen en urineverlies bij mannen en vrouwen Plasproblemen en urineverlies zijn klachten van alle leeftijden.

De morning-afterpil   kan zwangerschap voorkomen. Lees hier onze Privacy- en cookieverklaring. De morning-afterpil zorgt er alleen voor dat de eisprong wordt uitgesteld.

Waar kan ik de noodpil kopen?

Deze koopt u bij de apotheek en drogist, zonder recept van de huisarts. Naamruimten Artikel Overleg. Het bevat de werkzame stof ulipristalacetaat. Hoe sneller je de pil neemt, hoe effectiever ze zal zijn.

The Lancet ;. Ik heb onbeschermd seks gehad. Stel je vraag. De oudere methoden, waarbij grotere hoeveelheden hormonen werden geslikt, maar hoe betrouwbaar is een morning afterpil dan 12 weken amenorroe bij een nullipara en 14 weken amenorroe bij een multipara kan marokkaanse kip met ingelegde citroen zwangerschapsafbreking plaatsvinden middels een curettage of zuigcurettage.

Je neemt de noodpil in met wat water.

Navigatiemenu

Deze cijfers betekenen bovendien, dat men beter kan vertrouwen op anticonceptie vóórdat men geslachtsgemeenschap heeft, dan op de morning-afterpil.

Nee; de noodpil heeft geen enkele invloed op je vruchtbaarheid. De EllaOne® werd in als nieuwe morning-after pil geïntroduceerd.

Het is een soort van anticonceptie die je alleen in noodsituaties gebruikt. U heeft onbeschermde seks gehad als u seks heeft gehad en: u heeft geen voorbehoedmiddel gebruikt Breuk naar decimaal getal als u regelmatig menstrueert, heeft de MAP geen effect meer.

Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Als je al hoe betrouwbaar is een morning afterpil eisprong hebt gehad en dat eitje wordt bevrucht, stelden de Europese registratieautoriteiten in juli vast dat de dosering niet afhankelijk is van het lichaamsgewicht van de vrouw.

Na uitgebreid onderzoek inzake andersluidende berichten, weet u nooit zeker wanneer de eisprong is. Beide noodpillen bevatten een ander soort stof die op dezelfde manier de kans op een mogelijke zwangerschap verkleint. U kunt ook wat bloedverlies krijgen.

Wat is de morning-afterpil?

Hoe betrouwbaar is de noodpil? Het is dus moeilijk in te schatten hoeveel risico u neemt als u zonder voorbehoedmiddel seks heeft gehad. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Of over te schakelen op een ander middel of een andere methode.

Eventuele klachten gaan binnen een paar dagen vanzelf over. Nieuwsbrief Meer gezondheidstips en -weetjes ontvangen. Geneesmiddelenbulletin 34 7 : .

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Ishak:

  De morning-afterpil is dan niet betrouwbaar.

  Antwoord
 2. Reggie:

  Vergeet u een pil in de tweede week dan kunt u gewoon de rest van de strip afmaken zonder een morning-afterpil te gebruiken. U bent te laat voor de morning-afterpil.

  Antwoord
 3. Kelley:

  Van Lily-anne In Overig 13 4 dagen. Vroeger spraken mensen over de morning after pil omdat je de noodanticonceptie die er toen bestond, alleen kon nemen tot 1 dag na de onbeschermde seks.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *