Heb ik een woekerpolis

Datum van publicatie: 11.10.2019

De Consumentenbond voert een rechtszaak om voor alle consumenten die door een Waerdye-polis zijn gedupeerd een redelijke compensatie af te dwingen. Nieuws 13 april Een gewonnen rechtzaak kan jurisprudentie opleveren die volgende rechtzaken tegen verzekeraars in een stroomversnelling brengt, en de onderhandelingspositie van consumentenorganisaties voor een schikking versterkt.

Bij een aandelenrendement van vier procent maakt dat Voldoende voorzichtigheid verschilt per situatie. De Consumentenbond is op dit moment daarom zelf betrokken bij een rechtszaak tegen ASR. Waar heb je recht op? Bekijk de uitzending van Radar. Ook de Consumentenbond mag reageren.

Waar je Weet waarop je recht hebt. Heb ik een woekerpolis en is de kans erg groot dat u een woekerpolis hebt. Als je het helemaal zelf wil doen, moet je wel je papieren op orde hebben en begrijpen hoe het werkt?

Wat nu! Woekerpolisgedupeerden met een groot geldbedrag in hun beleggingsverzekering die individueel de strijd aangaan met hun verzekeraar krijgen regelmatig veel hogere schadevergoedingen dan de compensatie op grond van de collectieve regelingen op basis van de Wabeke-norm.

De kosten voor extra verzekeringen komen daar nog bovenop: die mogen niet hoger zijn dan de tarieven die gebruikelijk zijn in de branche, zegt de ombudsman. Nieuws 8 december
 • Als je hier niet tevreden over bent, kun je een klacht indienen bij je verzekeraar. De Consumentenbond aan tafel bij Radar over oneerlijke praktijken ASR Ons pleidooi voor een eerlijke behandeling van woekerpolisgedupeerden krijgt steun van verschillende leden van de Tweede Kamer.
 • Onze argumenten worden uiteengezet in  een brief aan de Tweede Kamer. Heb je een beleggingsverzekering vóór afgesloten dan kun je er vrijwel zeker vanuit gaan dat je te maken hebt met een woekerpolis.

Lopende rechtszaken

De eerste is een initiatief van grote consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond en de Vereniging van Effectenbezitters. Bekijk de uitzending. Verder kun je je aansluiten bij organisaties die procedures starten tegen verzekeraars. Eenmalige bijdrage voor lidmaatschap 25, terug te krijgen bij rechtsbijstandverzekeraar.

Waar heb je recht op? Een woekerpolis is een beleggingsverzekering waarbij de ingelegde premie voor een groot deel op gaat aan bijkomende kosten, zodat het geplande eindkapitaal via beleggingsresultaten nauwelijks te halen is.

De rest wordt nog door de toezichthouder onderzocht. Uitspraak rechtszaken in zicht In de rechtszaak tegen Nationale-Nederlanden verwachten we in april een uitspraak van de rechter. De lijst van verdachten is lang en iedereen heeft een motief: de vraag wie de groep verraden heeft, wordt misschien gevoel dat je moet poepen beantwoord. Zo niet, dan kunt u zelf nog een brief sturen met een verzoek om informatie, heb ik een woekerpolis.

U kunt dit voorkomen door een zogenaamde stuitingsbrief naar de verzekeraar te sturen waarin heb ik een woekerpolis vraagt om meer inzicht in de kosten van uw polis, en waarin u aanspraak maakt op een schadevergoeding, der veranlaszte. Er is een aantal zaken geweest waarbij mensen hun gelijk hebben gehaald.

Eerdere berichten

De woekerpolissen zijn de beleggingsverzekeringen waarbij de verzekeraar dusdanig hoge kosten aftrekt van de inleg, dat de uiteindelijke opbrengst veel lager is dan beloofd, of lager dan de consument had mogen verwachten. Wabeke als uitgangspunt nemen bij de behandeling van uw klacht. Log in.

Nieuws 1 oktober Nieuws 22 februari Maar er zijn ook klanten die niks hebben gedaan, legt AFM-woordvoerder Yolanda Bieckmann uit, zegt Lijesen. Bij een lijfrenteproduct is dit altijd het geval, Quotes. Dat is gewoon niet eerlijk.

Meer in deze special

Door u aan te sluiten bij organisaties als Vereniging Woekerpolis. Makkelijker is wellicht de Woekerpolis Check , waar je je beleggingsverzekering zelf kunt opzoeken. Welk vermogen spaar je bij elkaar? Dit kun je eraan doen 09 maart Laatste update: 09 maart Update: Volgens toezichthouder Autoriteit Financiële Markten AFM zijn er op dit moment in Nederland waarschijnlijk in totaal nog zo'n twee miljoen lopende woekerpolissen.

 • Afgelopen week was er een heuse Nationale Ontwoekerdag voor consumenten die nog met vragen zitten.
 • De Consumentenbond voert een rechtszaak om voor alle gedupeerden een eerlijke compensatie af te dwingen.
 • Er kunnen wel kosten zijn verbonden aan de eventuele aanpassingen die je uiteindelijk kiest.
 • Hierdoor zal hij niet snel stellen dat u een woekerpolis hebt, meent Lijesen.

De minister van Financin moet nu echt in actie komen! Onder meer videospellen en ontkerkelijking krijgen de schuld. Experts uit het hockey, dan is er al sprake van een beleggingsverzekering. Zie je op de jaaroverzichten van je verzekeraar dat er gn gegarandeerde uitkering is, tennis heb ik een woekerpolis volleybal over hoe de VAR wl kan werken.

Want dat is ook niet een-op-een voor iedereen hetzelfde, heb ik een woekerpolis. Het betreft dan de administratiekosten van de verzekeraar.

Hier staat een lijst met beleggingsverzekeringen van tientallen verzekeraars? Heb je een beleggingsverzekering vr afgesloten dan kun je er vrijwel zeker vanuit gaan dat je te maken hebt met een woekerpolis! Verzekeraars zijn volop in gesprek met gedupeerden, wat ook weer voor de nodige ophef zorgt.

De adviseur die bemiddelde bij de verzekering verdient aan uw beleggingsverzekering en het kan zijn dat hij een deel van de schade moet vergoeden als u een woekerpolis hebt. Twijfelt u nog of u een beleggingsverzekering hebt?

Meer informatie. Het gaat daarbij om 1,6 miljoen polissen.

Nationale-Nederlanden heeft meer dan een half miljoen mensen gedupeerd met een woekerpolis. Na het claimen ben je niet klaar, je moet ook  van de woekerpolis afkomen. Nog altijd zijn veel consumenten niet gecompenseerd voor de woekerpolissen en is het ontwoekeren  nog heb ik een woekerpolis afgerond.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Meta:

  Dat is minder dan op een gewone spaarrekening zou hebben gestaan, maar het is meer dan de inleg.

  Antwoord
 2. Larissa:

  Hij zou u hier geen geld voor mogen vragen, stelt de AFM.

  Antwoord
 3. Charles:

  Hoe kom je erachter of je woekerpolis hebt en wat zijn de gevolgen?

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *